Eindhoven zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen op een pannendak in Eindhoven is zeker de moeite waard. Wat voor dak je ook hebt, het montagesysteem moet natuurlijk perfect waterdicht zijn.

Vaak wordt er op een schuin dak een rail bevestigd om daarop de zonnepanelen te plaatsen. De rail kan dan op het dak gemonteerd worden door middel van dakhaken, klemmen of schroeven.

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak wordt er vaak gebruik gemaakt va consoles, wat een soort holle bakken zijn. Deze zullen altijd met ballast verzwaard worden, zodat ze op hun plaats blijven bij wind en storm. Door deze consoles heb je de ideale hellingshoek om de zonnepanelen te plaatsen.

Eindhoven zonnepanelen plaatsen, welke richting

Als je Eindhoven zonnepanelen plaatsen wilt, welke richting zul je dan de zonnepanelen moeten plaatsen? De beste richting om zonnepanelen te plaatsen is het zuiden, maar ook zuidoost tot zuidwest leveren een hoge opbrengst.

Je kunt zonnepanelen ook richting west of oost plaatsen, maar dit zal wel een afwijkend rendement geven. Door te kiezen voor zonnepanelen met extra goede zonnecellen, kun je in dit geval ook veel zonne-energie opwekken. Voor meer informatie kun je het beste de website van Bink Solar bezoeken.